Малки тайни за спалнята на дизайна на малка стая

Рядко някой може да се похвали с просторни размери на собствената си спалня, където по-често хората в градските апартаменти имат скромни стаи, които едновременно изпълняват няколко функции, като например съблекалня и кабинет.

Въпреки това дори една много малка спалня може да бъде проектирана уникално и красиво. Това ще ни помогне с нашите малки съвети и препоръки.

Малки спални мебели

Първото нещо, което трябва да се отървете от всички ненужни предмети, както и стари и ненужни мебели. Освен това ще е необходимо да извадите от спалнята всички неща, които отнемат ценно място.

Ясно е, че в една малка стая е по-правилно да се използват само компактни мебели, което ще даде възможност да се запази вътрешната площ. Разбира се, пълната спалня е удобна, но в малка стая не винаги е възможно да я поставите. Ако в малка спалня ще се поберат обичайните скринове, нощни шкафчета, гардероб, тоалетка и легло, тогава стаята ще изглежда като непробиваема джунгла. Не претоварвайте интериора с много мебели. Купете за малка спалня само онези неща и неща, които няма да се губят скъпоценни метри.

За малък интериор мебелите в ориенталски стил, ниски и без крака, са добри. Такива неща могат визуално да увеличат стаята. Кабинетът трябва да съдържа всички неща, от които се нуждаете, и трябва да е с малки размери. Идеален за малка спалня - гардероб с огледала на вратата. Мебелите в стаята също трябва да бъдат разположени правилно, да се подреждат така, че да има възможно най-голямо свободно пространство, да не оставят големи разстояния между обектите. Например носната масичка не може да бъде поставена на голямо разстояние от леглото, тя трябва да бъде поставена близо до нея. Не изберете мебели с големи шарки на тапицерията, вземете конвенционални мебели с чисто изображение.

Визуално увеличение в стаятаВизуално разширяване на пространството за спане ще помогне на следните съвети:

  • Не блокирайте входа на стаята. Разстоянието от входната врата до противоположната стена трябва да е отворено, а след това спалнята визуално ще стане много по-голяма.

  • Не купувайте тъмни тапети или боя, по-добре е да използвате светъл цвят, който визуално прави стаята още. Таванът трябва да бъде боядисан в бяло.
  • Пространството може да разширява тапета с вертикални шаблони.
  • Стаята трябва да има огледала. Ако поставите голямо огледало пред прозореца, това визуално ще увеличи размера на стаята ви.
  • Ако искате да поставите паркет или ламинат на пода, трябва да го поставите хоризонтално, също така помага да се увеличи спалнята.

  • Просто извадете от стаята неща, които не са като, които не са свързани със съня. Не поставяйте много столове, библиотеки и други разнообразни декоративни елементи. Но няма нужда да ги изоставяте, в противен случай стаята ви ще стане твърде скучна.
  • Премахнете ненужните снимки и снимки на стената. По-добре е да подредите една снимка над леглото. Вместо голям брой рафтове, трябва да използвате един просторен шкаф, който ще съдържа всички необходими неща.

  • Използвайте текстилни завеси и без ярки големи рисунки. Също така малък брой стаи са противопоказани в голям брой ненужни възглавници.

Както можете да видите, за постигане на комфортен и приятен интериор дори в малка спалня не е толкова трудно. Необходимо е само да се придържате към изброените съвети и със сигурност ще успеете. Успех!

Фото галерия

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн на спалня 12 мДизайн на спалня 12 м
Кабинетът в спалнята за избор на спалняКабинетът в спалнята за избор на спалня
Проектиране на трудности и решения за спалнята и дневнатаПроектиране на трудности и решения за спалнята и дневната
Интериор на малка спалняИнтериор на малка спалня
Вътрешният дизайн на тясна спалня използваме всеки метър пространствоВътрешният дизайн на тясна спалня използваме всеки метър пространство
Как правилно да се обзаведе стая?Как правилно да се обзаведе стая?
Стилна стая за момичеСтилна стая за момиче
Интериорен дизайн на спалнята в ХрушчовИнтериорен дизайн на спалнята в Хрушчов
Гардероб в спалнятаГардероб в спалнята
Какво да купите и къде да сложите спалните мебели в модерен стилКакво да купите и къде да сложите спалните мебели в модерен стил
» » Малки тайни за спалнята на дизайна на малка стая