Вграден гардероб в коридора снимка и идеи за дизайн

Шкафът в коридора с обувки

Коридорът по правило е малка стая, чието подреждане трябва да се подхожда компетентно и замислено. Много често дизайнерите предлагат да допълнят интериора с такъв елемент от мебели като вграден гардероб в коридора. Каква е причината за такова решение и как да изберем правилния модел?

Кабинет с бели лъскави врати

Аргументи за вградената мебел

Входното помещение е малка стая, поради което мебелите в него се избират най-често тесни и затова не са много удобни и просторни. При избора на вграден шкаф трябва да се има предвид следното: преминаването трябва да остане свободно.

Плъзгащи врати на вградения гардероб в коридора

Достатъчна ширина на мебели на 60 см - ще бъде удобно да се съхранява на раменете на външното облекло.

Запълване на шкафа. В антре тя трябва да бъде проектирана за няколко рафта, бар за външно облекло, кутии или рафтове за обувки, домакински стоки.

Входно антре с вградени гардероби
Стандартният вграден гардероб в коридора се състои от няколко компонента:

  • рафтове: най-често са изработени от ПДЧ;
  • Тръба за дрехи: те се използват на дълбочина на рафтове по-големи от 500 мм, закачалките ще бъдат разположени перпендикулярно на стената;
  • крайни закачалки: оборудват тесни помещения;
  • чекмеджета: тук трябва да обърнете специално внимание на избора на ръководства за качество, така че да се отварят и затварят лесно;
  • отвор за обувки: той е направен под формата на прибиращ се и многослоен дизайн.

Входно антре с бял гардероб

Модел функции

Всеки модел на шкафа по време на проектирането е разделен на зони с прегради по дължината на вратите. В класическата версия основното място се заема от съблекалнята - се състои от бар, отворени и затворени рафтове за дрехи и обувки. Останалата част от пространството може да се използва за съхраняване на различни домакински уреди, например прахосмукачка.

Входно антре с вграден гардероб

Стената на класическия вграден гардероб в коридора е създадена на базата на ПДЧ с дебелина 16 мм. Някои купувачи предпочитат да пестят, като избират шперплат или други евтини материали, които впоследствие подлежат на довършителни работи. Моделите на глухите врати се пълнят по правило с дебелина на ПДЧ 10 мм. Основният материал за производство на мебели е ламинираната ПДЧ.

Готово решение за малък коридор

Кабинетът може да бъде построен частично или напълно. Във всеки случай такива модели нямат странични панели, под, задната стена и ако използвате плъзгаща се система, просто можете да затворите пространството за ниша. Такива вградени модели ви позволяват да спестите полезна площ на коридора, рафтовете ще бъдат печеливши и удобни да бъдат разположени между стените на ниша от пода до тавана.

Вход от абанос

Вграденият гардероб е специален дизайн, който трябва да поставите на равна повърхност. Основните изисквания за инсталирането на плъзгаща система са правилната форма и паралелизъм. За тесен коридор можете да изберете шкаф с малка дълбочина, но в горната част на мецанина - те ще бъдат полезни, например, за съхраняване на външно облекло.

Разнообразие от конструктивни решения

Много популярна мебел за дизайна на коридора е ъглов вграден гардероб в коридора. Тя може да бъде както вградена, така и случай. Във всеки случай, можете да спестите много жизнено пространство, като го използвате рационално. С оборудването на вратите с огледала или стъкло, можете да увеличите визуално пространството, осигурете входа с високо огледало.Вграден гардероб

Особеността на ъгловите модели е в простор, затова в тях може да се постави много голям брой неща. Ъгловите вградени шкафове могат да бъдат създадени в различни модификации:

  • L-образна форма на двете шкафове, които имат обща точка на контакт;
  • под формата на триъгълен шкаф с една фасада, който заема само ъгъла;
  • Трапецовиден модел, който е оборудван с допълнителни рафтове отстрани.

Вграден гардероб

Първият вариант - най-компактен, така че е подходящ за най-малките апартаменти, а вторият и третият - ще изисква повече пространство. Разнообразието от вградени гардероби в коридора ви позволява лесно да изберете правилното решение за конкретна стая.

Бял вграден гардероб на стълбището

Коя фасада да изберем?

Входно антре - визитна картичка на вътрешното пространство на апартамент или къща, така че е толкова важно да отидете на уреждане с ума. Фасадата играе важна роля за постигането на определено решение за стил. Най-достъпният вариант е вратата от ламинирана ПДЧ. Тези модели изглеждат добре представени. По-скъпите дизайни са оборудвани със стъклени или огледални фасади, които изглеждат по-декоративни и стилни. дълго огледало в коридора - компетентно решение, защото това малко пространство визуално ще изглежда по-широко.

Вграден гардероб с черни и бели врати

Друга оригинална опция за дизайн - комбинация от врата с огледало и врата с фото тапети. От една страна, коридора ще стане по-светъл, а от друга - по-елегантен, което е много важно за компилирането на цялостното възприятие на стаята. Но е желателно да се избегнат тъмните фасади - стаята ще изглежда дори по-малко и няма да предизвика най-приятните усещания.

версии

Вградени гардероби в коридора - широк избор от модели, така че всяка стая може да ви даде перфектен и нов облик. Необходимо е да се спазват няколко правила и да се вземе предвид разположението на стаята, нейните размери и функционални характеристики.

Вграден гардероб с картина на вратата

Swing шкаф изглежда шик, но ще се издигне в просторна стая. Модел с огледална фасада, която превръща стаята и с включена светлина, създава интересно осветление в нея. Класически вграден гардероб - възможност за рационално използване на свободните ъгли, предвид нестандартните размери на нишата.

Вграден гардероб в коридора от дърво

Вграден гардероб с плъзгащ дизайн на врати, различни пълнене и дизайн. Ъглова вградена гардероба, която е идеална за L-образно оформление.

Вграден гардероб в морския бряг

Компетентното планиране на вътрешното пространство не е лесен процес и затова е необходимо да се поканят дизайнери. Те ще извършат точни измервания на коридора, ще помогнат да се определи стила на решението за бъдещите мебели, тяхното изпълнение и местоположение. Благодарение на този подход малък коридор ще изглежда стилно, ергономично, функционално.

Вграден гардероб в бяло

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
Малки коридори в коридораМалки коридори в коридора
Малки коридори в коридора - фото примери и основни правила на интериораМалки коридори в коридора - фото примери и основни правила на интериора
Как да изберем мебели в коридораКак да изберем мебели в коридора
Коридори за тесни коридориКоридори за тесни коридори
Как да направите шкаф под стълбите?Как да направите шкаф под стълбите?
Интериорен дизайн на тесен коридорИнтериорен дизайн на тесен коридор
Гардероб в спалнятаГардероб в спалнята
Голям дизайн на коридораГолям дизайн на коридора
Избираме мебели за коридора в модерен стилИзбираме мебели за коридора в модерен стил
» » Вграден гардероб в коридора снимка и идеи за дизайн