Възможни варианти на ваза за цветя

Ваза за цветя

Цветята са не само най-универсалният подарък, но и най-добрата декорация на интериора. С подходящ избор на вазата за букет цветя ще допълнят изисканата атмосфера, като възхити на собствениците и напомнят за това, кой го е дал.

За да не се затварят и да не се намират в ситуация, в която цветята трябва да бъдат поставени в подходящ контейнер, дизайнерите препоръчват да има няколко вида вази, всеки от които трябва да отговаря на определени изисквания.

Видове и форми на вази

При избора на ваза за цветя трябва да се съсредоточите върху няколко основни характеристики на продукта:

  • дизайн;
  • форма;
  • материал.

Всеки дизайн е избран според вашия вкус и стил на посока на интериора на къщата. Имайки предвид това, контейнерът може да има както традиционен, така и необичаен външен вид. Модерните салони предлагат любителите на красота вази, невероятно въображение. Например, аксесоар, който едновременно служи както за капацитет за цветя, така и за обслужващ уред. Такава ваза с букет може да бъде поставена в центъра на масата, поставяйки върху нея плодове, сладкиши или сладкиши.

Ваза за цветя

Аксесоарите в класически стил са лишени от авангардни форми. Основното предимство на тази ваза трябва да бъде теглото и важността. Лек полъх предмет на кристал или полупрозрачно стъкло, се стопи в дърво мебели от масивна с инкрустиран, ковани лампи и тежки завеси. Вазата за цветя в класически стил трябва да бъде строго оформена, напомняща гръцка амфора или ориенталска лампа. Оптимално оцветяване - естествено, топло, близко до естествения цвят.

Дизайнът на аксесоарите за модерни стилове напротив приема безтегловност и излъчване, полет на мисълта и контраст на комбинациите. Тук ще са от значение порцеланови и стъклени изделия, декорирани с хромирани вложки. Всичко е позволено - контейнери с огледални елементи, следи от камъни, брезови рамки и много други.

През последните години популярността на етно-стил придобива популярност. Като имат възможност да пътуват, хората се опитват да преведат любимите мотиви в дизайна на собствения си дом. Подобно на цялото обзавеждане, аксесоарите за цветя трябва да бъдат направени само от естествен материал: глина, кожа, керамика, дърво. Няма стъкло и пластмаса! Изберете топла Прованс или прерита на Северна Америка? В този случай най-добрата декорация на интериора ще бъде керамичната ваза с бяла глазура. Ако сърцето е по-близо до мистериозния Изток, вземете някои порцеланови контейнери с елегантни фини картини в традиционен стил.

Ваза за цветя

Но дори вазите да са напълно съвместими с дизайна на жилището, не забравяйте, че умереността е необходима във всичко. За да украсите стаята, е достатъчно 1-2 вази, поставени в различни части на стаята.

Зависимост от формата на вазата и вида цветя

Цветята във вазата ще изглеждат перфектни, ако капацитетът ще бъде съчетан в зависимост от вида им. Днес можете да закупите аксесоари високо, средно и ниско, под формата на чинии и купи. Без значение колко красива е вазата, основната й цел е съхранението на цветя, така че основният акцент е върху характеристиките на растенията.Така че, за маломерни иглики (Кокичета, минзухар, лилии, иглика и др.) Нужда ниски плоски вази или закръглени малки буркани. Цветя с дълги стъбла без листа (нарциси) изглеждат по-добре в стъклени или бели порцеланови тесни вази с удължена форма.

Ваза за цветя

Зелените метли, лайка и камбани ще гледат неорганично в тежки и скъпи продукти, но обикновените кани без остъкляване или тесни керамични саксии ще бъдат отлична възможност за тяхното разположение. Също така в малка кана под Gzhel можете да поставите букет от забравени мечета или снежинки, хайвер или невен с листа.

Лалетата, ирисите, фрезията ще допълват органично вазата под формата на стъклена чаша с кръгла или квадратна форма.

Ако стаята е украсена с ваза с цветя, трябва да запомните едно просто правило: растения с дълги стъбла трябва да бъде само във високи непрозрачни контейнери. Гладиолус, лупини, многогодишни делфинии и буйни рози идеално ще изглеждат в удължена керамична ваза.

Обикновените стъклени или керамични аксесоари за ярки монохромни цветове са подходящи за букети, съставени от голям брой полски растения, и ще украсяват интериора на селските къщи.

Ваза за цветя

Съответстващи цветове и вазани

Материал, от който са направени аксесоари, засяга не само външния им вид, но и безопасността на растенията. Учените са открили, че в саксия с цветя цветята продължават по-дълго. В много отношения това се дължи на способността на материала да "диша", преминаващ през стените му въздух, но предотвратяващ течението на течности.

Метални и керамични изделия ще допълнят интериора в класически стил. Такива вази са украсени с цветя, масивни, ярки, обемисти. Тя може да бъде като гладиол, рози, карамфили или ириси. Растения с пъпки на привлекателни, емоционални цветове трябва да се поставят в монохромни вази, които няма да отклонят гледната точка на себе си. Ако е необходимо, за да се покаже аксесоара за красота, че е възможно да добавите меки бели, бледо розови цветя, или изберете растения, без пъпки, но с декоративни листа.

Етновата атмосфера ще украси вази от глина, порцелан и керамика. Оптимални цветове - бяло, кафяво, зелено, черно. За контейнер с черен цвят, изберете само ярки цветя (червено, жълто, оранжево) с голям брой листа.

В дизайнерска ваза с необичайна форма или цвят не поставяйте много цветя. Независимо от материала, от който е изработен аксесоарът, той е проектиран да придаде на интериора своята оригиналност. В този случай едно голямо растение (гербера, хризантема) ще е достатъчно, за да подчертае полета на мисълта на художника. Ако тонът на вазата повтаря основните цветове на интериора, растението може да има ярък и привлекателен цвят. Ако самият аксесоар играе ролята на акцент, по-добре е да изберете обикновен вид растение.

Снимка 8: Ваза за цветя
Снимка 7: Ваза за цветя
Снимка 6: Ваза за цветя
Снимка 5: Ваза за цветя
Снимка 4: Ваза за цветя
Снимка 1: Ваза за цветя
Снимка 2: Ваза за цветя
Снимка 3: Ваза за цветя
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подови щандове за цветя в интериораПодови щандове за цветя в интериора
Създаване на ваза от модулен оригамиСъздаване на ваза от модулен оригами
Интересни занаяти от книгиИнтересни занаяти от книги
Цветята в банята повишават настроението сутринЦветята в банята повишават настроението сутрин
Бетонови улични цветя за цветя, как да правят, инсталират и поддържатБетонови улични цветя за цветя, как да правят, инсталират и поддържат
Метална подставка за декорация на цветяМетална подставка за декорация на цветя
Основите на създаването на икебанаОсновите на създаването на икебана
Изкуствени цветя, използвани за декорация на интериораИзкуствени цветя, използвани за декорация на интериора
Орхидеите в интериора са елегантни и нежниОрхидеите в интериора са елегантни и нежни
Ако решите да направите външна вазаАко решите да направите външна ваза
» » Възможни варианти на ваза за цветя