Щори в тоалетни типове и съвети за избор

щори до тоалетната
Съблекалнята е често най-малката, но не и най-важната стая в къщата. Той се опитва да направи най-удобните, удобни за използване.

В допълнение към удобството, естетическият компонент е също важен. Това може да бъде трудно да се осигури поради наличието в тоалетната на всички видове тръби, клапани, метри. Те забележително развалят външния вид на помещението, но е неприемливо да ги "премахне" в стената поради съображения за сигурност.

В случай на авария или друга извънредна ситуация водопроводът може да изисква незабавен достъп. Броячите и филтрите се нуждаят от редовна проверка.

тръби

Идеалното решение на този проблем са щорите в тоалетната. Те крият грозната водопроводна част, осигурявайки стилен, лаконичен вид отвън. Тяхната употреба улеснява достъпа до подходящите инструменти за съгласуване на данните на измервателния уред, замяна на филтърната касета или спешни ремонти.

Основни видове щори в тоалетната

Според материала на производство, щорите в тоалетната са разделени на няколко вида:

пластмаса

Лесен за работа и евтин пластмасови щори - отлично решение с малък бюджет и ниски изисквания. Различават се голям избор от цветове, но не са богати на оригиналните дизайнерски движения. Те могат да се похвалят с простота в прилагането и грижите. Не подлежат на деформация, но изискват внимателно боравене.

пластмаса

дървен

Плочите могат да бъдат направени както от масивно дърво, така и от пресовани дървени стърготини. Безспорното предимство е шумоизолацията, която ще ви помогне да се отървете от шума, който понякога идва от канализационните тръби и системата. Съвършено подходящ за декориране на тоалетната стая на дървена къща, в идеалния случай се вписва в класически интериор.

Дървото е покрито със специални защитни съединения, които са безопасни за хората. Те предотвратяват влиянието на влага, гъбички или микроорганизми. В този случай не се препоръчва мокро почистване, както и директният контакт с водата. Цената на тези щори в тоалетната е малко по-висока от стандартната, но може да се счита за оправдана благодарение на грандиозния образ.

дърво

Метал, алуминий

Тази опция всъщност се състои от някои плюсове. Дизайнът е достатъчно силен, че позволява реализацията на всякакви идеи за дизайн. Различни видове покрития, декор, графики, рисунки - всичко това е достъпно за метални щори. Лесно се грижи за тях, те не изискват много усилия за почистване. Материалът не абсорбира влагата, не може да бъде корозирал, не се деформира. Цената е доста лоялна, като се вземат предвид всички предимства.

метални щори

кърпа

Не е най-популярният вид за тоалетна и баня. Тя се отличава със сравнително висока цена, стилен искрящ външен вид и малко по-сложен дизайн. По-често тъканите щори в тоалетната са направени изправени, сгъват се от едната страна, а не нагоре, подобно на другите видове. Материалът е достатъчно здрав и устойчив на влага, за да не се притеснявате за влиянието на влажна среда върху него. Оригиналният вид на тези щори ще направи възможно реализирането на най-смелите дизайнерски идеи, ще направи тоалетната красива и уютна.

от плат

Според вида на строителството има четири основни вида щори за тоалетната.

хоризонтален

Най-често срещаният тип слепи: стелажите са разположени хоризонтално. Когато отваряте щорите, те се събират на върха и са фиксирани. Това ви позволява да работите безпроблемно с комуникации или метра вътре в килера или люка.

Механизмът на повечето хоризонтални щори е изграден върху верига. Това е прост, надежден дизайн, който не изисква сложна инсталация и е дълъг.

Има хоризонтални щори с електронно управление. При натискане на бутона механизмът повдига решетките, като ги фиксира отгоре. Тази опция е по-модерна, но донякъде по-взискателна и не толкова надеждна.

хоризонтални летви

вертикален

Reiki са разположени вертикално изглеждащи стилни и оригинални, но не са подходящи за всички стаи. Те могат да бъдат използвани в дизайна на голяма тоалетна, на стените на голяма площ. Вертикалните ленти в малката стая ще направят визуално още по-тесен.Рейки вертикалните щори в тоалетната могат да бъдат тесни или по-широки, подобно на лентата. Особено грандиозно те гледат в производителността на тъканите.

вертикални ламели

Подвижен

Наскоро, тези, които дойдоха на пазара, тези щори в тоалетната стават все по-популярни. Красива лаконна завеса е сгъната удобно в ролка със специален механизъм. Най-често срещаните от тях, както и при хоризонталните жалузи са веригата. Той надеждно фиксира ролката в горната част, отваряйки достъпа до пространството вътре в отвора.

По-модерните модели се управляват дистанционно чрез дистанционно управление. Това ви позволява бързо и удобно да отваряте и затваряте завесите.

Ролетни щори или щори

Създавайки впечатлението за надежден дизайн, този вид щори е по-подходящ за просторни стаи. Механизмът е доста обемист, което дава впечатляващ вид, но изглежда смешно на стената на малка тоалетна.

Цената на ролетните щори е много по-висока от стандартните щори, което може да бъде оправдано от тяхната надеждност и дълготрайност.

Щори

Препоръки за избор на щори в тоалетната

Правилното отстраняване на размерите ще осигури оптимален резултат при закупуване на тоалетни завеси. Можете да отидете само в магазина, след като направите точни изчисления и ясно локализиране на блиндовете. При особено трудни случаи се препоръчва да се начертае скица, за да се представи по-добре крайната снимка на стената, върху която трябва да се окачат завесите.

Качествените фитинги са особено важни, независимо от вида конструкция или материал. Закрепващият механизъм, веригата, свързваща нишките на нишката - всичко трябва да се направи качествено. По-добре е да платите малко повече, отколкото да смените щорите поради бързото счупване на малка част.

Когато купувате щори от дърво или плат, трябва да обърнете внимание на нивото на защита на материала от влага, гъбички или мухъл. Рейки трябва да бъде покрит със специално съединение, както е видно от специалното етикетиране на опаковката.

Цветното решение до голяма степен зависи от мащаба, в който е направена самата тоалетна. Не поръчвайте щори, преди да купите керемиди и да определите цвета на санитарния фаянс или мебелите.

Характеристики на инсталацията

Монтирането на щори в тоалетната не изисква специално обучение или умения. Това може лесно да се направи независимо, без да се прибягва до помощта на специалист.

Първият и най-важен етап е точното измерване на зоната, която трябва да затвори щорите. Понякога могат да възникнат стандартни размери (обикновено широки 60 см), но по-често е необходимо да се правят блиндове по поръчка. Това не означава значително увеличение на разходите им, което гарантира идеалното разположение на завесите.

Ако планирате да затворите само определена област, ширината на щорите се взема от изчислението на ширината на тази секция, плюс 1.5 см от всяка страна. Понякога е по-подходящо да се затвори стената по цялата й ширина, тя изглежда по-хармонична и естествена.

сляп

Закрепването на щорите е сходно за всички видове, независимо от модела или материала на производство:

  • Мястото, където е поставена основата над горния ръб на отвора, е маркирана.
  • Изберете пробивната машина с желания диаметър и пробийте в стените с дълбочина около 2 см. При определяне на дълбочината трябва да се съсредоточите върху дюбелите и фиксиращите винтове.
  • Задължително да използвате нивото на сградата, за да окачите жалузията на тоалетната колкото е възможно по-гладко.
  • За стени от гипсокартон се препоръчва използването на специални стабилизиращи дюбели или укрепване на конструкцията с профила.
  • След това основният прът се монтира върху крепежните елементи.
  • Като тест, щорите са сгънати и сгънати няколко пъти, за да се осигури правилна инсталация.

Съвети за грижата

Избършете щорите при всяко почистване, без да чакате натрупването на мръсотия, което в крайна сметка става по-трудно за почистване.

За дървените рафтове, влажното почистване е противопоказано. Той може да бъде заменен със суха кърпа, напоена с алкохол или друго специално решение.

Абразивните материали или твърди челюсти строго не се препоръчват за слепи материали. Те надраскат повърхността на релсите и причиняват непоправими щети.

За тъканните ленти, измийте в мек сапунен разтвор с последващо пасивно сушене.

Правилно избраните щори в тоалетната и компетентната грижа за тях ще направят тази стая красива, хармонична и удобна за ползване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да скриете канализационната тръба в тоалетнатаКак да скриете канализационната тръба в тоалетната
Как да поправите щорите на прозорците сами?Как да поправите щорите на прозорците сами?
Как да премахнете щорите правилно?Как да премахнете щорите правилно?
Венециански щориВенециански щори
Идеални завеси за малка кухня с голям избор от опцииИдеални завеси за малка кухня с голям избор от опции
Дървени щори на прозорците, за да дадеДървени щори на прозорците, за да даде
Как да скриете канализационните тръби в стена или в кутияКак да скриете канализационните тръби в стена или в кутия
Как да скриете тръбите в тоалетната?Как да скриете тръбите в тоалетната?
Подмяна на клапанната арматураПодмяна на клапанната арматура
Цветни щори на пластмасови прозорциЦветни щори на пластмасови прозорци
» » Щори в тоалетни типове и съвети за избор